Gratis britisk levering over £ 50*

Nem afkast og udvekslinger*

Forberedelse til klipning

Preparing for Clipping

Riley Dowell |

En ren, tør, snavs og fedtfri frakke er det bedste lærred, som en klipper kunne bede om, før du klipper din hest. En ren frakke gør en massiv forskel for kvaliteten af ​​et klip - der vil være mindre linjer og en meget glattere finish.

En frisk klippet frakke. Denne hest blev badet dagen før klipning, og resultatet er et perfekt glat klip.

Hvorfor skal frakken være ren? 

Snavs, grus og fedt kan let opbygge mellem tænderne på klippebladene, og vil ofte stumpe knivene meget hurtigere, end en ren frakke ville. Når man klipper rene heste, ville en professionel klipper forvente at få mellem 5-10 fulde klip fra et sæt klinger. Hvis det klipper en beskidt hest, kan det tage så mange som 4 sæt af klinger til at gennemføre et klip.

Når knivene bliver stumpe, kan de trække og 'tygge' håret. Dette er ekstremt ubehageligt for hesten - forestil dig at have dine ben voksede! Hår, der er tykt med fedt, eller endda vådt/fugtigt hår, kan hurtigt stumpe knivene, og det vil lægge overskydende belastning på klippemotoren. Når der er overskydende belastning på motoren, overophedes den ofte.

  • Det bedste tilfælde er sikkerhedsafbryderen klipper klipperen ud, og du bliver nødt til at vente på, at de skal køle ned, før du genoptages.
  • Det værste tilfælde er, at motoren slides og går i stykker, dette ville betyde at betale for en ny motor (hvilket ikke er billigt!).

Denne hest blev ikke badet før klipning! Den snavs og fedt vil tilstoppes er knivene, hvilket får dem til at hænge på hestens hår, hvilket er ubehageligt.

Hvad sker der, hvis min hest ikke er ren?

Professionelle klippere vil altid anmode om, at hesten er ren til klipning. Du vil blive bedt om at bade din hest dagen før klipning - dette er for at tillade rigelig tørretid, da en hest ikke kan klippes, når den er våd. Du rådes også til at holde din hest inde natten før et klip og for at undgå valgdeltagelse i sandpenner eller arenaer.

Mange professionelle klippere vil have en straffespark, hvis hesten er for beskidt og kan endda nægte at klemme, hvis hesten er for våd/grusom eller mudret. Dette er både for din hestes komfort og at passe på deres klipningsudstyr.

En meget grusom og fedtet frakke. Bemærk de uslebne linjer, der er blevet efterladt i de klippede områder. En erfaren Clipper vil være i stand til at slippe af med de fleste af disse, men det ville let have været undgået med en ren frakke.

Skal jeg bad for enhver type klip?

Hvis din hest får en smæk, irsk eller spor/chaser/tæppe, er det ikke altid nødvendigt at bade. De bliver stadig nødt til at være rene og grundigt plejet igennem!

Heste kræver et bad, hvis de får en jæger eller fuld klip. En stor mængde fedt og snavs bygger op langs hesteens topline og rumpe, og benene er ofte meget grusomme fra mudder i marker.

Hvis din hest får deres ben klippet, skal benene vaskes grundigt.

Hestens ben, især cob/stærkt fjerede ben, kan have en masse fedt og korn ned ved hårets rødder.

Hvad hvis jeg ikke kan bade min hest?

Den næste bedste mulighed er en meget grundig brudgom. En grundig brudgom skal tage dig mellem 30-60 minutter for at gennemføre-du bliver nødt til at bruge børster og albue fedt!

Brug ikke produkter såsom tør shampoo, ingen-skylle shampoo, børster dyppet i olie, svinolie osv. I et forsøg på at få pelsen rent. Disse vil opbygge i pelsen og tilstoppe klipperne med hår og ethvert anvendt produkt. Brug ikke produkter såsom tør shampoo, ingen-skylle shampoo, børster dyppet i olie, svinolie osv. I et forsøg på at få pelsen rent. Disse vil opbygge i pelsen og tilstoppe klipperne med hår og ethvert anvendt produkt.

Hvad er den bedste måde bad min hest på?

Til badning har du brug for: 

  • varmt vand
  • En afklarende shampoo
  • Plastik kropsbørste eller magisk børste
  • Svedskraber

En god kvalitet shampoo er nødvendig for at hjælpe med at fjerne enhver opbygning i pelsen. Brug en børste til at arbejde shampoo i den våde frakke. Brug af en svamp er ikke effektiv til at fjerne snavs fra rødderne, da det ikke kan trænge ind i håret effektivt som en børste kan.

Vær ekstra omhyggelig med at skrubbe toppen af ​​rumpen grundigt, og hvis din hest har sine ben klippet, så vær også meget grundig med dette område. Sørg for at skylle pelsen grundigt efter shampooing.